Actionarii EuroIns Romania au decis, intr-o sedinta din 16 iulie, sa participe cu suma de 250.000 euro la constituirea Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), a declarat directorul general al companiei, Alin Bucsa, citat de NewsIn.

"Participarea la PAID ne va da posibilitatea de a oferi acest tip de asigurare celor peste 600.000 de clienti care au ales EuroIns in primele sase luni ale anului 2009", a spus Bucsa.

Capitalul social al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) va fi de cel putin 12 milioane euro. Conform legii, participatia maxima a fiecarui asigurator la PAID nu poate depasi 15% din capitalul Pool-ului.

Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.

Proprietarii care nu isi asigura locuintele risca o amenda cuprinsa intre 100 si 500 lei, iar constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre primari si de persoanele imputernicite in acest scop.

Amenzile contraventionale stabilite prin lege si aplicate de CSA intra la bugetul de stat in proportie de 40%, la bugetul CSA - 40%, iar restul de 20% intra la bugetul autoritatilor locale de pe raza teritoriala in care locuieste persoana respectiva.

Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Radu Stancu, a declarat la sfarsitul lunii mai ca legea asigurarii obligatorii a locuintelor ar putea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010, data de la care proprietarii trebuie sa contracteze polite.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si