Cursul de schimb a urcat treptat la finalul sedintei valutare, la aproape 4,21 lei/euro, dupa aprecierea semnificativa a leului din prima parte a sedintei, in ton cu evolutia monedelor din regiune, care au fluctuat, insa, in intervale mai largi.
Leul a deschis sedinta la cotatii de putin peste 4,20 lei/euro si, dupa ce s-a apreciat pana la o cotatie maxima de 4,1975 unitati/euro, s-a stabilizat in jurul pranzului la aproximativ 4,20 unitati/euro. La finalul zilei, leul a inceput sa piarda usor teren, iar la ora 16:35, euro era cotat cu 4,2057 - 4,2135 lei, potrivit NewsIn.

In regiune, aprecierile au fost mai ample decat in cazul leului. Zlotul a castigat teren in debutul sedintei de la 4,198 la 4,16 unitati/euro, insa a cedat apoi teren, fiind cotat cu 4,1750 unitati/euro la sfarsitul sedintei valutare. Forintul a urmat aceeasi tendinta, depreciindu-se la 268 unitati/euro, dupa ce se intarise pana la 265,7 unitati/euro.

Cursul de referinta al BNR a coborat semnificativ, cu un ban (0,25%) pana la 4,2051 lei/euro, nivel minim al ultimelor trei saptamani. Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu a mai anuntat un nivel atat de scazut al cursului din 3 iulie, cand referinta a fost de 4,2036 lei/euro.

Fata de dolarul american, cursul de referinta al BNR a coborat luni cu aproape 2 bani (0,56%), la 2,9489 lei/dolar, de la nivelul de vineri, de 2,9656 lei/dolar. Cursul leu/dolar afisat luni este un minim al ultimelor opt saptamani.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a depreciat constant, de la 1,417 la 1,43 dolari/euro, insa a recuperat apoi putin din terenul pierdut, pana in apropiere de 1,4250 unitati/euro. La 16:35, ora Romaniei, euro era cotat la 1,4245 dolari.

In piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight s-au mentinut pe tot parcursul sedintei la 9-9,5% pe an, in apropierea dobanzii de politica monetara, de 9%.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,99% pe an, in scadere nesemnificativa fata de cel din sedinta anterioara, de 9% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a coborat la 9,49% pe an, de la nivelul de vineri, de 9,5% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri