Filiala din Romania a grupului austriac a cunoscut o erodare a castigurilor de 28,9% in sase luni. Cresterea activelor a fost de numai 2%.
Raiffeisen Bank Romania a inregistrat un profit net de 52,6 milioane euro pentru primul semestru din 2009, in declin cu 28,9% fata de perioada similara a anului trecut.

In primul semestru al anului trecut, Raiffeisen Bank a obtinut un profit net de 74 de milioane de euro, cu 57% mai mare fata de castigul din primele sase luni ale anului 2007.

Raiffeisen Bank a incheiat primul semestru din 2009 cu un profit operational de 106 milioane de euro, similar cu cel din primul semestru 2008 (cifrele sunt conform standardelor IFRS, nu includ alte subsidiare din Romania ale grupului Raiffeisen International si sunt neconsolidate).

Pe fondul cresterii costului riscului de credit (provizioane), profitul net a fost de 52,6 milioane de euro, comparativ cu 74 milioane de euro la sfarsitul lui iunie 2008.

“Rezultatele primului semestru sunt foarte bune in contextul economic actual. Am reusit sa compensam in mare masura cresterea cheltuielilor cu provizioanele, scaderea usoara a veniturilor si deprecierea nefavorabila a cursului RON/EUR printr-o administrare atenta a costurilor. De asemenea, beneficiem acum de rezultatele unei politici prudente de administrare a riscurilor, care ne-a permis sa dezvoltam un portofoliu solid, cu expuneri echilibrate pe segmente si industrii. Trebuie subliniat ca, desi comparam, asa cum se obisnuieste, rezultatele din iunie anul acesta cu aceeasi perioada a anului trecut, trebuie luate in considerare schimbarile semnificative ale conditiilor de piata din perioadele analizate”, a spus Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

Veniturile nete totale in lei au ramas stabile, in timp ce echivalentul in euro s-a diminuat cu 14%, procent similar cu deprecierea medie a monedei nationale in iunie 2009 fata de iunie 2008. Cheltuielile cu personalul au scazut cu 8%, in timp ce cheltuielile administrative au crescut cu doar 1%. Raportul cost/venituri s-a imbunatatit pana la 55,3%, de la 56,0%.

Activele totale bilantiere ale bancii au crescut usor, cu circa 2%, pana la 4,67 miliarde de euro, fata de 4,56 miliarde de euro la 30 iunie 2008.

In aceeasi perioada, creditele acordate clientilor au ramas constante in lei (o scadere cu circa 14% in echivalent euro), in timp ce depozitele in lei au crescut cu 7% (ceea ce inseamna o scadere de 7% in echivalent euro).

Raiffeisen Bank avea, la 30 iunie 2009, o retea de 558 agentii, fata de 496 la sfarsitul lui iunie 2008. Numarul de salariati a crescut de la 6.486 la 6.512.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri