CEC Bank si-a majorat capitalul social cu 230 mil. lei

Ministerul Finantelor a decis majorarea capitalului CEC Bank cu circa 230 de milioane lei, la 949,3 milioane lei, prin capitalizarea profitului pe anul 2008, dupa ce a primit acordul Comisiei Europene, a declarat secretarul de stat in Finante, Gheorghe Gherghina.
"S-a decis majorarea capitalului social al CEC cu dividende, dupa ce am primit acordul de la Comisia Europeana", a precizat Gherghina, citat de NewsIn.

Ordinul de majorare a capitalului a fost publicat marti in Monitorul Oficial. In urma capitalizarii profitului, capitalul social al CEC Bank, subscris si varsat integral, a ajuns la 949,285 milioane lei, impartit in 9.492.850 de actiuni nominative, cu o valoare nominala de 100 lei.

Guvernul a mai prevazut, in bugetul pe acest an, majorarea capitalului CEC Bank, pe care o controleaza in totalitate, cu 900 milioane lei, suma redusa ulterior cu aproape 150 milioane lei, la 753 milioane lei.

Capitalizarea CEC Bank nu a primit inca unda verde de la Comisia Europeana, care nu este, deocamdata, convinsa de argumentele pe care statul roman le-a adus, "cum ca suma necesara majorarii de capital nu ar constitui ajutor de stat", potrivit presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

In cazul in care Comisia Europeana ajunge la concluzia ca este vorba de un ajutor de stat, Finantele nu vor putea contribui cu suma initial anuntata.

Gherghina a precizat ca Finantele nu au primit inca raspunsul din partea Comisiei in ce priveste subscrierea cu suma de 753 milioane lei la majorarea capitalului CEC Bank din fonduri de la bugetul de stat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri