Ministerul Finantelor a decis majorarea capitalului CEC Bank cu circa 230 de milioane lei, la 949,3 milioane lei, prin capitalizarea profitului pe anul 2008, dupa ce a primit acordul Comisiei Europene, a declarat secretarul de stat in Finante, Gheorghe Gherghina.
"S-a decis majorarea capitalului social al CEC cu dividende, dupa ce am primit acordul de la Comisia Europeana", a precizat Gherghina, citat de NewsIn.

Ordinul de majorare a capitalului a fost publicat marti in Monitorul Oficial. In urma capitalizarii profitului, capitalul social al CEC Bank, subscris si varsat integral, a ajuns la 949,285 milioane lei, impartit in 9.492.850 de actiuni nominative, cu o valoare nominala de 100 lei.

Guvernul a mai prevazut, in bugetul pe acest an, majorarea capitalului CEC Bank, pe care o controleaza in totalitate, cu 900 milioane lei, suma redusa ulterior cu aproape 150 milioane lei, la 753 milioane lei.

Capitalizarea CEC Bank nu a primit inca unda verde de la Comisia Europeana, care nu este, deocamdata, convinsa de argumentele pe care statul roman le-a adus, "cum ca suma necesara majorarii de capital nu ar constitui ajutor de stat", potrivit presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

In cazul in care Comisia Europeana ajunge la concluzia ca este vorba de un ajutor de stat, Finantele nu vor putea contribui cu suma initial anuntata.

Gherghina a precizat ca Finantele nu au primit inca raspunsul din partea Comisiei in ce priveste subscrierea cu suma de 753 milioane lei la majorarea capitalului CEC Bank din fonduri de la bugetul de stat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri