Gradul de acoperire cu asigurari RCA a parcului auto din Romania se mentine la circa 85%, numarul politelor RCA valabile la 31 mai 2009 fiind cu 3,5% mai mare decat in urma cu un an, a declarat vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Constantin Buzoianu.
"Numarul politelor RCA in valabilitate la data de 31 mai 2009, comunicat de catre societati, era de 3.816.557, in crestere cu 3,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut cand se inregistrau 3.686.985 de polite", a spus Buzoianu.

El a adaugat ca asigurarile auto continua sa reprezinte 75% din asigurarile generale, chiar si in conditiile actualei crize, acestea continuand sa aiba o tendinta ascendenta, potrivit NewsIn.

"Cresterea din ultima perioada a parcului auto a avut ca efect, din pacate, si cresterea numarului de evenimente rutiere in general, si mai ales a accidentelor usoare, respectiv evenimente din care au rezultat numai daune materiale, fara vatamari corporale, fapt ce a determinat totodata si o crestere a numarului de dosare avizate catre societatile de asigurare", a mai spus Buzoianu.

El a adaugat ca in primele cinci luni ale acestui an s-a inregistrat o crestere cu 7% a numarului de dosare RCA avizate, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Piata romaneasca de asigurari a crescut cu 5,55% in primul semestru al acestui an, pana la 4,67 miliarde lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri