MasterCard Inc, cea mai mare retea de carduri de credit, a anuntat o crestere a profitului net la 349 milioane dolari, peste estimarile analistilor, in contextul cresterii tarifelor si reducerii costurilor.
In aceeasi perioada a anului trecut, compania avusese pierderi de 747 milioane dolari, sau 5,70 dolari/actiune. In urma anuntului, actiunile MasterCard au urcat cu 6,5%, potrivit NewsIn.

In perioada analizata, cheltuielile au scazut cu 13%, la 722 milioane dolari, exclusiv articolele exceptionale, in contextul in care compania a redus cheltuielile de marketing si publicitate cu 36% si a redus costurile administrative si care tin de angajati.

Castigurile, excluzand articolele speciale, au atins 2,67 dolari/actiune, peste estimarile analistilor chestionati de Reuters, de 2,43 dolari/actiune.

Veniturile nete au urcat cu 2,7%, la 1,3 miliarde dolari, pe fondul tarifelor mai mari aplicate de companie si cresterii utilizarii cardurilor de credit.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri