Grawe Romania Asigurare a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 42,277 milioane lei (10 milioane euro), in scadere cu 1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, declinul situandu-se "sub media generala a pietei, de circa 3%".
In primul semestru de anul trecut, Grawe Romania Asigurare inregistrase prime brute subscrise de 42,719 milioane lei.

Grawe Romania a platit in primele sase luni din acest an daune de 4,555 milioane lei (1,08 milioane euro) si a inregistrat un profit brut de 3,82 milioane lei (903.200 euro).

"In contextul economic actual si sub influenta unui impact direct al crizei asupra nivelului increderii populatiei in serviciile financiare, consideram rezultatele primului semestru al anului 2009 ca fiind bune, desi sub nivelul prognozat la sfarsitul primului trimestru", declara reprezentantii Grawe.

Potrivit companiei, dimensiunea aparenta a crizei financiare la momentul prezent este foarte probabil peste nivelul real al acesteia, motiv pentru care Grawe sustine ca, fara a manifesta un optimism nemotivat, se asteapta la o redresare usoara a rezultatelor companiei si, totodata, ale pietei asigurarilor de viata pana la sfarsitul acestui an.

"Obiectivul initial declarat la inceputul anului 2009, acela al unei cresteri de aproximativ 15% a volumului brut de prime subscrise a fost diminuat la 5%, dar estimam aceasta ca fiind o prognoza realizabila", sustin reprezentantii companiei.

Implementarea unor masuri anticriza, care presupun o reducere semnificativa a nivelului de cheltuieli, precum si o ajustare a bugetului reprezinta "un factor important in adaptarea companiei Grawe Romania la actuala situatie economica", adauga reprezentantii companiei.

Grawe a mai anuntat ca, potrivit datelor la sase luni, "tinta obtinerii unui profit net de circa 5 milioane lei este foarte probabil sa fie atinsa".
Grawe Romania isi va orienta atentia in al doilea semestru din acest an catre diversificarea paletei de produse de asigurare de proprietati si deschiderea de noi puncte de lucru in scopul realizarii unei acoperiri nationale.

"Aceste doua domenii asupra carora ne vom concentra si in viitor interesul isi vor dovedi importanta la inceputul anului 2010, compania Grawe anuntandu-si deja participarea la formarea PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale)", conform celor declarate de oficilaii Grawe.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ASF a aprobat sefi noi la Grawe, Asirom si Allianz-Tiriac