Banca Comerciala Romana, prima banca din sistem dupa valoarea activelor, a adoptat un program de emitere de obligatiuni pe termen mediu – Medium Term Notes (MTN) – in valoare totala de 3 miliarde euro pentru a atrage noi finantari.
„Programul MTN reprezinta o premiera absoluta pe piata bancara romaneasca. Este primul program de acest tip realizat de o banca locala pe piata internationala de capital. Acesta reprezinta un instrument de diversificare a surselor de finantare, ce ne permite atragerea de resurse pe baza unei documentatii simplificate, standardizate, acceptata de investitori. BCR are posibilitatea sa ofere obligatiuni investitorilor retail si institutionali, principala tinta fiind investitorii locali”, a declarat Florian Dangl, director executiv la directia administrarea bilantului BCR.

Programul ofera bancii posibilitatea sa atraga finantari prin emisiuni de obligatiuni de diferite tipuri (obligatiuni cu dobanda variabila, fixa sau cupon zero, obligatiuni legate de indecsi, fonduri sau actiuni, denominate in mai multe valute sau subordonate) si in diferite valute.

Documentatia aferenta programului a fost aprobata de autoritatea pietei de capital din Luxemburg si notificata in Romania. De asemenea, emisiunile viitoare de obligatiuni vor putea fi listate si tranzactionate atat pe piete internationale cat si la Bursa de Valori Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si