Primele brute subscrise inregistrate de Eureko din asigurari de viata au scazut in primul semestru cu 2,28% fata de acelasi interval din 2008, la 18 milioane lei (4,25 milioane euro), potrivit datelor neauditate ale companiei.

"In ceea ce priveste rezultatele inregistrate pentru primul semestru al lui 2009 pe segmentul asigurarilor de viata valoarea primelor brute subscrise este de 18 milioane lei din care 13% reprezinta asigurari de tip unit linked. Asa cum se poate observa, fata de aceeasi perioada a anului trecut, avem o scadere 2,28 %, dar care este sub media pieteii (-3%)", a mentionat Carmen Radu, directorul general adjunct al companiei, pentru NewsIn.

Asigurarile cu componenra investitionala "unit-linked" reprezinta 2,3 milioane lei, din totalul de 18 milioane lei prime brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata in primele sase luni. Astfel, asigurarile traditionale se ridica la 15,69 milioane lei.

"Industria asigurarilor a primit si ea partea ei de 'incetinire' in aceasta perioada economica. Si in cazul Eureko, ca si in cazul competitorilor nostri de pe toate pietele, ne-am confruntat cu rascumparari de contracte (pe segmentul asigurarilor de viata n.r.). Cu toate acestea, ne bucuram ca numarul acestora a fost relativ mic, desi intr-un numar mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut", a mentionat presedintele Eureko Asigurari.

La jumatatea lunii iulie, grupul financiar olandez Eureko a anuntat ca va majora capitalul social al subsidiarelor din Romania cu 25 milioane euro, 12,6 milioane euro fiind destinate segmentului de asigurari, iar restul de 12,4 milioane euro celui de pensii private.

In Romania, grupul Eureko este prezent prin Eureko Asigurari si Eureko - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Adrian Mitroi si Bogdan Dumitrescu, numiti membri in CA al FGA