Allianz Tiriac Asigurari, cel mai mare jucator de pe piata asigurarilor, a incheiat primul semestru al acestui an cu un profit brut de 18,3 milioane lei (4,33 mil. euro), in contextul in care primele brute subscrise s-au ridicat la 676 milioane lei (160,1 mil. euro), in scadere cu 3% fata de perioada similara din 2008.
"Ramanem una dintre foarte putinele companii compozite care reusesc sa obtina, in mod constant, rezultate operationale pozitive. Toate testele de stres pe care le-am efectuat arata ca am reusi sa depasim fara probleme chiar si situatiile extreme, in care s-ar produce cele mai pesimiste scenarii", a declarat directorul general al Allianz Tiriac Asigurari, Cristian Constantinescu.

Allianz Tiriac Asigurari a obtinut in 2007 un profit brut de 42,2 milioane lei, iar in 2008 de 35,5 milioane lei, in contextul in care, la nivel agregat, piata asigurarilor a inregistrat in acesti ani pierderi nete de 253 milioane lei, respectiv 576 milioane lei.

Veniturile din asigurari generale s-au ridicat la 628,4 milioane lei in perioada ianuarie-iunie 2009, intr-un usor declin, 2,7%, fata de subscrierile de 645,6 milioane lei inregistrate in acelasi interval din 2008.

Clasele de asigurari auto continua sa detna ponderea cea mai mare in structura portofoliului companiei de asigurari. Astfel, primele brute subscrise in contul politelor de asigurari de avarii si furt (casco) auto au fost de 374,1 milioane lei, in timp ce veniturile din asigurari obligatorii de raspundere civila pentru pagube produse tertilor din accidente auto (RCA) s-au ridicat la 116,1 milioane lei.

A treia clasa de asigurari in functie de ponderea din portofoliul de asigurari generale este cea de asigurari de bunuri si cladiri, cu subscrieri semestriale de 98 milioane lei.

Rezultatul activitatilor de asigurari generale derulate de Allianz-Tiriac in semestrul intai din 2009 evidentiaza realizarea unui profit operational de 13,5 milioane lei, in conditiile in care rata daunei s-a mentinut la un nivel sensibil egal cu cel inregistrat in intervalul ianuarie-iunie 2008, de 75%.
In ceea ce priveste asigurarile de viata, primele brute subscrise in prima jumatate a anului au fost de 48 milioane lei, cu 5 milioane lei mai putin decat in perioada corespunzatoare din anul anterior.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Constantinescu: Protectia sociala o face statul, nu capitalul privat!