BCR Banca pentru Locuinte a incheiat peste 91.000 de contracte de economisire-creditare pentru domeniul locativ in primul an de functionare, cu o valoare contractuala de aproape 2 miliarde lei.
Cu o cota de piata de peste 80%, BCR Banca pentru Locuinte este lider de piata la contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ nou incheiate.

„Este foarte important sprijinul statului pentru cetatenii care doresc sa isi imbunatateasca conditiile locative si economisesc in acest sistem. Acest sprijin conduce la dinamizarea in si mai mare masura a economisirii-creditarii pentru domeniul locativ in Romania. In prezent, prima de stat este de 25% din soldul economisit anual, nu mai mult de 250 euro (contravaloare in lei) pentru fiecare client”, a declarat Carmen Schuster, vicepresedinte executiv BCR Banca pentru Locuinte.

BCR Banca pentru Locuinte va lansa activitatea de creditare in a doua jumatate a acestui an. Banca va oferi clientilor interesati posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat – doua tipuri de credite care au menirea de a scurta perioada de astepare pentru un credit de economisire-creditare.

BCR BpL vine, astfel, in intampinarea clientilor care doresc sa investeasca intr-un timp scurt in domeniul locativ. Investitiile in domeniul locativ pe care le sustine BCR Banca pentru Locuinte sunt cele stipulate de lege, si anume: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

In contextul in care situatia economica ramane dificila si in a doua jumatate a anului 2009, economisirea-creditarea reprezinta o alternativa viabila si sigura pentru multi romani interesati de investitiile in domeniul locativ pe termen mediu si lung.

In al doilea semestru al anului, BCR Banca pentru Locuinte preconizeaza incheierea a inca 40.000 de contracte de economisire-creditare, ajungand astfel la sfarsitul anului 2009 la un stoc total de 130.000 de contracte, cu o valoare contractuala totala de peste 2,8 miliarde lei. Astfel, BCR Banca pentru Locuinte isi va realiza tintele pentru 2009 estimate in Planul de afaceri.

„Printr-un management riguros al costurilor, pierderile preconizate pentru primul an de activitate in Planul de afaceri au fost cu peste 25% mai mici decat cele estimate. Vom mentine si in anul 2009 trendul de reducere a cheltuielilor sub cele preconizate in planul de afaceri. Estimam intrarea bancii in zona de profit in anul 2011, dupa numai trei ani de activitate. Actionarii investesc in continuare – conform planului de afaceri – in BCR Banca pentru Locuinte prin majorarea capitalului social cu 25 milioane lei efectuata in 2009 si printr-o majorare de capital de 13 milioane lei planificata pentru 2010. Suntem foarte increzatori in potentialul de dezvoltare al sistemului de economisire-creditare in Romania, care este foarte putin exploatat in acest moment”, a declarat Carmen Schuster.

Un studiu efectuat recent de BCR BpL a aratat ca 37% dintre clientii sai apreciaza oferta de credit pentru domeniul locativ cu dobanda fixa si redusa, la care vor avea acces dupa perioada de economisire precum si rata redusa de rambursare. In momentul de fata, dobanda la creditele oferite de BCR BpL pe baza unui contract de economisire-creditare, dupa perioada de economisire, este de 5% sau 6% pe an, in lei, in functie de produsul selectat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri