Petrescu va lucra, incepand cu 17 august, in cadrul biroului Citi EMEA din Londra, si va coordona activitatea de resurse umane din zona de consumer banking pentru tarile din Centrul si Estul Europei.

“Rolul unui Regional HR Business Partner este, in principal, de coordonare strategica a activitatilor de resurse umane, lucrand in stransa legatura cu partenerii din business, atat pentru stabilirea prioritatilor de actiune cat si pentru implementarea initiativelor noastre in tarile din regiune. In noul rol voi pastra un contact puternic, atat cu Romania, cat si cu celelalte tari cu potential ridicat din zona, iar acest aspect este foarte motivant pentru mine”, a declarat, pentru Wall-Street, Florin Petrescu.

El nu a dorit sa precizeze cine va fi succesorul sau la conducerea activitatilor de HR ale Citi Romania.

In perioada 2002-2008, Petrescu a ocupat postul director de resurse umane la Citibank Romania, pentru ca, in iulie 2008, sa fie promovat in pozitia de director de resurse umane la Citibank Romania si Bulgaria.

Petrescu detine, din 2006, si functia de director general adjunct al Citibank Romania.

Inainte de a se alatura Citibank Romania, in 1999, el a lucrat timp de doi ani si jumatate in cadrul grupului RTC Holding, controlat de omul de afaceri Octavian Radu.

Absolvent al Academiei de Studii din Bucuresti, in 1997, Petrescu urmeaza un program stiintific de master (MSc) in managementul international al resurselor umane, la Universitatea Cranfield - Marea Britanie.