BNR testeaza bancherii, din nou, in toamna

Banca Nationala a Romania (BNR) va realiza, in toamna, o noua serie de teste de stres pentru bancile din sistem, precum cele care au fost realizate in luna aprilie a acestui an, a explicat, pentru Wall-Street, Ion Dragulin, directorul directiei de stabilitate financiara din cadrul bancii centrale.
“Teste de stres pentru banci, precum cele din aprilie, trebuie sa realizam de doua ori pe an, iar urmatoarele le vom face in toamna, cand vom avea disponibile informatiile financiare ale companiile pana la sfarsitul anului 2008 si le vom putea analiza”, a declarat Dragulin.

In urma testelor de stres din primavara anului acesta, BNR a solicitat bancherilor sa mentina sau sa ajunga la o rata minima a solvabilitatii de 10%, in conditiile in care nivelul minim reglementat este de 8%.

“Teste asemanatoare sau exercitii de acest gen realizam si acum pentru bancile din sistem, dar in septembrie vom avea totate datele privind bilanturile companiilor”, a mai precizat seful directiei de stabilitate financiara din BNR.

La prima runda de teste de stres au fost luate in calcul doua scenarii, unul pozitiv si unul negativ, in urma carora rezulta modul in care bancile din sistem vor evolua in cazul inrautatirii conditiilor din economie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »



Citește și
Sondaj: COVID-19 i-a făcut pe oameni să fie mai preocupați de propria sănătate
Setari Cookie-uri