Primele intermediate de brokerii de asigurari vor stagna in acest an, dupa un avans de 40% in 2008, cand nivelul afacerilor s-a ridicat la 2,8 miliarde lei, a declarat directorul executiv al Uniunii Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR), informeaza NewsIn.
"Estimez ca, in acest an, veniturile brokerilor de asigurari vor scadea semnificativ in ce priveste politele de raspundere civila auto (RCA) fata de 2008, din cauza limitarii comisionului acordat pentru acest tip de asigurare la 15%", a mentionat directorul executiv al UNSICAR, Constantin Nastase.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a plafonat pentru 2009 nivelul comisioanelor acordate de asiguratori intermediarilor de polite de raspundere civila auto (RCA) la 15% din valoarea primelor incasate, pentru ca asiguratorii sa aloce o suma mai mare primei de risc, pe fondul crizei internationale.

"In anii trecuti, aveau loc negocieri intre brokeri si asiguratori in ce priveste comisionul. Avand in vedere ca acest comision a fost plafonat la 15%, brokerii si-au diminuat semnificativ veniturile, motiv pentru care o parte dintre acestia nu isi pot sustine activitatea si inchid", a mai spus Nastase.

Piata de brokeraj in asigurari a crescut cu 40% in 2008 comparativ cu nivelul din anul precedent, pana la 2,78 miliarde lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Safety Broker revine la UNSICAR. Care sunt motivele?
Setari Cookie-uri