Plafonul de creditare pe care banca il are stabilit este de 68,45 milioane de euro si reprezentantii institutiei considera ca il vor epuiza.
„Banca Romaneasca sustine proiectul initiat de guvernul Romaniei, oferind potentialilor clienti un credit ipotecar in conditii avantajoase. Tinand cont de interesul manifestat de la anuntarea programului „Prima Casa”, suntem convinsi ca vom epuiza plafonul agreat”, au declarat reprezentantii Bancii Romanesti.

Suma maxima ce poate fi contractata de la Banca Romaneasca este de 57.000 euro, sau echivalent in lei, perioada cea mai lunga de acordare fiind de 30 de ani. Astfel, pentru un credit de 57.000 euro, pe o perioada maxima de timp, clientul va avea de achitat o rata lunara de 307 euro, se arata in comunicatul institutiei de credit.

Pentru acest credit, banca nu percepe comision de analiza, comision de rambursare anticipata, comision lunar de administrare si nici de gestiune. In plus, banca bonifica depozitul echivalent cu trei rate lunare, pe care clientul este obligat sa il faca, cu o dobanda de 2% la euro si 5% la lei.

Potentialii clienti trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 20 si 70 de ani (la sfarsitul perioadei de creditare imprumutatul nu va putea depasi 70 de ani) si sa nu deţina nicio locuinta in proprietate.