Infuziile de capital din strainatate in companiile de asigurari care activeaza in Romania au depasit 150 milioane euro in primul semestru din acest an, in crestere fata de prima jumatate a anului trecut, cand depaseau 113 milioane euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului.

Cea mai mare infuzie de capital a fost facuta in primul semestru din 2009 de francezii de la Groupama, cu un aport total de peste 63,1 milioane euro. Din aceasta suma, circa 21,65 milioane euro au ajuns la capitalul social al BT Asigurari, alte 35 milioane euro - la capitalul asiguratorului Asiban, iar restul de 6,4 milioane euro au ajuns la capitalul OTP Garancia, toate cele trei companii fiind controlate de Groupama, potrivit NewsIn.

La mica distanta se afla Uniqa Asigurari (fosta Unita), ai carei actionari austrieci i-au majorat capitalul social cu 41,7 milioane euro, in vreme ce KD Life si-a marit capitalul cu circa 14,7 milioane euro, in trei randuri in prima jumatate a acestui an.

Aviva Asigurari de Viata si-a majorat capitalul social in februarie cu 7,68 milioane euro.

Datele publicate de Registrul Comertului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, dupa valoarea sumelor alocate.

Reprezentantii companiilor de asigurari au atras atentia in ultima vreme ca firmele au nevoie de aporturi suplimentare de capital, cu care sa faca fata pierderilor semnficative, amplificate de criza financiara.

Piata romaneasca de asigurari a crescut cu 5,55% in primul semestru al acestui an, pana la 4,67 miliarde lei, avansul de pe segmentul asigurarilor generale compensand declinul inregistrat de asigurarile de viata, potrivit datelor provizorii anuntate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Primul declin semestrial din istorie pe piata asigurarilor

In 2008, aproape doua treimi dintre asiguratorii de pe piata romaneasca au terminat pe minus, pierderea neta la nivelul pietei fiind de 158 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Groupama lanseaza optiunea de constatare a daunelor la distanta