GarantiBank, un jucator de mici dimensiuni care incearca sa castige teren pe piata, lanseaza o facilitate de credit destinata IMM-urilor (companii cu cifra de afaceri anuala de pana la 50 milioane de euro), care urmeaza sa obtina rambursari de TVA de la Ministerul de Finante. Aceste companii pot obtine un credit de maxim 90% din valoarea TVA-ului de rambursat de catre stat, in baza Raportului de Control emis de Ministerul de Finante.
Creditul poate fi acordat pe o perioada de maxim 3 luni si este destinat sustinerii activitatii curente a companiilor. Clientii vor plati lunar dobanda aferenta creditului si principalul integral la scadenta. Pentru creditele in valoare de pana la 50.000 de euro nu sunt solicitate garantii suplimentare, iar pentru sumele cuprinse intre 50.000 si 250.000 de euro sunt acceptate drept garantii si cesiunea altor creante, depozite bancare, gajuri, ipoteci, garantii FNGCIMM sau EximBank.

“Prin intermediul acestui produs ne propunem sa sprijinim companiile care se confrunta cu blocaje financiare temporare, care pot aparea pana la data rambursarii TVA de primit de la stat. In acest mod, IMM-urile vor beneficia de lichiditatile necesare desfasurarii unei activitati optime”, a declarat Okan Yurtsever, director Retail Banking & Bancassurance, GarantiBank.

Banca a lansat recent
o noua gama de produse si servicii pentru intreprinderile mici si mijlocii ce cuprinde cinci tipuri de produse si servicii: credite IMM, credite pentru profesiuni liberale, pachete de produse pentru IMM, linia de credit POS si Garanti Online – Internet Banking.

GarantiBank este sucursala din Romania a GarantiBank International NV, cu sediul la Amsterdam, detinuta la randul sau in totalitate de Garanti Turcia. In Romania, GarantiBank are 49 de agentii, dintre care 19 in Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iohannis intoarce in Parlament legea stimularii antreprenoriatului