Bank Leumi Romania, filiala locala a grupului israelian Leumi, a inceput, de ieri, creditarea prin programul Prima Casa, imediat dupa semnarea conventiei de garantare cu Fondul National de Garantare a creditelor.

Valoarea totala a solicitarilor primite de Bank Leumi Romania de la clientii care doresc sa achizitioneze o locuinta prin programul “Prima Casa” se ridica la 2,1 milioane de euro.

Reprezentantii institutiei de credit au anuntat ca practica o dobanda compusa din indicele EURIBOR la trei luni plus 3,95% pentru creditele in euro. Astfel, pentru un credit in valoare de 57.000 euro acordat pentru o perioada de 30 de ani, dobanda anuala efectiva ajunge la 5,34% pe an.

La creditele acordate in lei, Bank Leumi afiseaza o dobanda egala cu ROBOR la 3 luni la care se adauga 2,45%. Pentru un credit de 240.000 lei acordat tot pe o perioada de 30 ani, dobanda anuala efectiva perceputa de banca este de 12,7% pe an. Ambele exemple de credite prezentate de banca includ si comisionul de gestiune perceput de Fondul de Garantare, in cuantum de 0,37% pe an.

Bank Leumi Romania, subsidiara romaneasca a grupului financiar israelian Leumi, a anuntat, in septembrie 2008, deschiderea unei sucursale in capitala Bulgariei.

Leumi a intrat pe piata romaneasca in august 2006, dupa preluarea pachetului majoritar de actiuni al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
"Romanii s-ar intoarce in tara daca ar primi casa cu garantii de stat"