Banca Comerciala Feroviara, controlata de omul de afaceri Valer Blidar (foto), va incepe sa functioneze in cursul acestui an si va desfasura operatiuni bancare in lei si valuta cu clienti persoane fizice si juridice. In acest scop, va deschide cel putin cinci sucursale pana la sfarsitul anului, dupa cum au anuntat reprezentantii institutiei.
Banca Comerciala Feroviara a primit autorizatia de functionare de la BNR pe data de 17 august si a fost inregistrata in registrul institutiilor de credit, fiind abilitata sa desfasoare activitati bancare in Romania si in celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Comerciale Feroviara este Petre Tulin, fostul presedinte al BCR Banca pentru Locuinte.

Noua institutie de credit este o banca de tip universal si are capital integral romanesc. Astfel, banca va oferi servicii bancare tuturor categoriilor de clienti, persoane fizice si juridice, si va promova o abordare proactiva fata de cerintele segmentului tinta de clienti.

"Banca Comerciala Feroviara isi propune sa asigure servicii de calitate clientilor, operativitate si transparenta in realizarea si derularea tranzactiilor, scopul urmarit fiind stabilirea unor relatii de afaceri pe termen lung cu clientela. Strategia comerciala a Bancii Comerciale Feroviara va fi orientata permanent catre oferirea de servicii bancare pe piata romaneasca la cele mai ridicate standarde de calitate. Politica de dezvoltare a bancii vizează o crestere sustenabila a cifrei de afaceri, bazata pe o atitudine prudenta in administrarea riscurilor specifice care sa asigure stabilitatea si viabilitatea bancii pe termen lung”, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit.

Valer Blidar este principalul actionar al institutiei de credit, care detine 90,5% din totalul actiunilor, din care 39,5% in mod direct si 51% prin intermediul companiilor Astra Vagoane Calatori si Tristar SRL.

Capitalul social initial al bancii este de 45 milioane lei si va fi majorat in anii urmatori în concordanta cu politica de afaceri a bancii si cu studiul de fezabilitate aprobat de catre BNR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Fondatorul Banca Feroviara urmareste sa cumpere o alta banca
Setari Cookie-uri