Dupa ce in primul semestru din acest an banca a disponibilizat 37 de salariati, mai putin decat planuise initial, in toamna institutia de credit va opera o majorare salariala medie de 4,5%. Planul initial de restructurare al OTP Bank Romania prevedea o reducere de 5% a numarului de angajati, mai exact disponibilizarea a aproximativ 50 de salariati.

"Suntem multumiti de performantele angajatilor nostri si vom creste salariile din septembrie, in medie cu 4,5%, in concordanta cu rata inflatiei prognozata pentru finalul acestui an. Daca in final inflatia o sa fie mai mare atunci nu este vina noastra”, a explicat presedintele subsidiarei OTP Bank din tara noastra.

Majorarile salariale din septembrie se vor face in functie de performantele si competentele ficarui angajat. "Sunt angajati care ar putea primi 10% si angajati care nu vor primi nimic in plus deoarece cresterea salariilor se va face in functie de performante”, a explicat Gabriel Cretu, directorul de vanzari al OTP Bank Romania.

In plus, seful OTP Bank Romania se asteapta ca, la finalul acestui an, costurile cu salariile sa ramana la aproximativ acelasi nivel cu cele inregistrate in 2008, astfel ca reducerile de personal efectuate in prima parte a anului vor contrabalansa majorarile salariale din toamna.