"Creditarea este inca lenta, dar cred ca vom avea nevoie de resursele suplimentare pentru creditarea persoanelor juridice, companii mijlocii si mari, care trebuie sa-si finanteze activitatea", a spus Diosi, conform NewsIn.

Noua linie de finantare ar avea o scadenta de 5 ani, a mai precizat presedintele OTP Bank, adaugand ca banca nu are finantari de la banca-mama care sa ajunga la scadenta in acest an.

In prima parte din 2009, subsidiara din Romania a grupului OTP a mai primit o finantare in valoare de 40 milioane franci elvetieni (26 milioane euro).

In privinta profitabilitatii OTP Bank, Diosi estimeaza ca aceasta va ramane, in semestrul al doilea, la un nivel similar celui din primele sase luni din an, "posibil ceva mai mic".

OTP Bank Romania a obtinut un profit dupa plata taxelor de 586 milioane forinti (2,02 milioane euro) in semestrul I, comparativ cu pierderile de 1,2 miliarde forinti (4,7 milioane euro) inregistrate de banca maghiara in prima jumatate a anului trecut.

In al doilea trimestru din 2009, OTP Bank Romania a avut un profit de 1,311 miliarde forinti (4,59 milioane euro), dupa ce, in primele trei luni din acest an, banca inregistrase pierderi de 725 milioane forinti (2,46 milioane euro).

Laszlo Diosi a mai precizat ca solvabilitatea bancii se plaseaza peste nivelul de 12%, potrivit standardelor de raportare financiara internationala (IFRS) si ca banca nu are nevoie de capital suplimentar, in ciuda inrautatirii conditiilor din piata si revizuirii negative a prognozelor pentru evolutia economiei in 2009.