RBS Romania tinteste un portofoliu de 150.000 de carduri de credit pana la finalul acestui an, dupa ce in iunie a atins pragul de 100.000. Hasnain Khoja, seful diviziei de carduri din cadrul RBS Romania, a explicat pentru cititorii Wall-Street, care sunt planurile diviziei pe care o conduce.
Divizia de carduri a subsidiarei RBS din Romania va lansa in a doua jumatate a acestui an un nou card de credit, sub sigla Visa, si, in acelasi timp, planuieste sa ajunga la un portofoliu de 150.000 de carduri de credit pana la finalul anului.

“In a doua jumatate a acestui an intentionam sa lansam un produs foarte important pentru portofoliul nostru: RBS VISA Credit Card, care va fi insotit de o serie de beneficii foarte atractive, asa cum clientii nostri sunt deja obisnuiti”, a declarat Hasnain Khoja (foto), seful diviziei de carduri a RBS Romania.

RBS Romania ocupa, in prezent, locul 5 in topul emitatorilor de carduri de credit din tara noastra.

“Prima parte a acestui an a fost foarte dinamica. Dupa doua luni aparent mai lente (ianuarie si februarie), ritmul s-a accelerat, conducand la un rezultat foarte important pentru divizia de carduri de credit a RBS Romania – aniversarea la sfarsitul lui iunie a 100.000 de carduri de credit emise. Este un rezultat incurajator si ne motiveaza sa continuam cresterea business-ului, stabilind noi obiective si mai indraznete – acela de a ajunge la 150.000 de carduri de credit emise pana la sfarsitul acestui an”, explica Hasnain Khoja.

Dobanda anuala a cardurilor de credit emise de RBS este de 27%, iar perioada de gratie acceptata de banca este de 45 de zile.

Populatia si-a manifestat tot mai mult interesul pentru cardurile de credit pe masura ce creditele clasice au devenit mai greu de accesat, bancile fiind extrem de precaute in alegerea clientiilor din cauza creditelor neperformante in continua crestere.

“Evolutia economica din ultimul timp a determinat cresterea cererii pentru carduri de credit, impulsionata fiind mai degraba de nevoi financiare pe termen scurt si, in plus, a crescut valoarea tranzactiilor efectuate cu ajutorul cardului de credit”, sustine Hasnain Khoja.

Pe langa finantarea acordata, cardurile de credit RBS Romania mai ofera posesorilor si reduceri la cumparaturi de pana la 30% in reteaua de peste 1.500 de locatii comerciale partenere, oportunitatea de a returna in 60 de rate suma tranzactionata in tara sau in afara Romaniei (prin programul Enjoy, unic pe piata) sau serviciul de plata a facturilor la utilitati.

Totusi, desi bancile accepta o perioada de gratie la cardurile de credit mare, unii clienti tot se confrunta cu dificutati in a-si achita obligatiile financiare, pe fondul crizei financiare ce se resimte si in Romania.

“Avand in vedere numarul mare de posibile situatii prin care pot trece clientii nostri, strategia RBS Romania este aceea de a-i ajuta pe baza unor discutii personalizate si pe baza unei analize efectuate de departamentul de credite. Prin oferirea unei solutii personalizate, dorim sa ne asiguram ca propunerea facuta clientului este cea mai potrivita pentru situatia in care se afla si nici nu o sa aiba efecte negative asupra acestuia”, spune directorul diviziei de carduri a RBS Romania.

RBS Romania este parte a Royal Bank of Scotland Group Plc, care, la inceputul acestui an, a scos la vanzare 15 subsidiare si sucursale.

ABN Amro Romania a devenit Royal Bank of Scotland (RBS) in data de 15 octombrie 2008, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri