Fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) au incasat astazi contributii totale de 109,29 milioane lei (25,9 mil. euro), in cadrul celei de-a 16-a runde de contributii lunare virate, potrivit datelor publicate de CNPAS.

Liderul pietei, fondul ING, a incasat in total in iunie 42,3 milioane de lei, in timp ce fondul gestionat de Allianz-Tiriac, al doilea de pe piata, a primit contributii de 25,53 milioane de lei.

Contributia medie de luna aceasta a fost de 32,15 de lei, in usoara crestere fata de luna trecuta si mai mare decat media celor 15 runde precedente.

Odata cu luna aceasta, numarul participantilor la fondurile de pensii obligatorii a ajuns la 4,82 de milioane, dintre care doar circa 3,4 milioane primesc contributii in mod regulat, luna de luna, iar restul de aproximativ 1,4 milioane au conturile nealimentate. In ultima perioada, numarul celor cu conturi nealimentate lunar a crescut pana la aproape 30% din total, fata de 23% la startul sistemului, in luna mai 2008. In acelasi timp, numarul participantilor cu conturi goale (fara nicio contributie virata in 16 luni) a scazut la circa 400.000, adica 8,5% din total.

Pana acum, fondurile de pensii private obligatorii au incasat contributii brute totale in valoare de 1,72 miliarde de lei, activele estimate la sfarsitul lunii august fiind de peste 1,8 miliarde de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Asigurarile, cele mai reclamate produse la Call-Center-ul ASF in 2019