Creditele restante si indoilenice au depasit ponderea de 1% din valoarea neta totala a portofoliului de credite din sistemul bancar romanesc, ajungand pana la 1,03% in luna iunie a acestui an, dupa ce in urma cu un an reprezentau doar 0,3%, potrivit buletinului lunar publicat de Banca Nationala a Romaniei.
Ponderea creditelor restante si indoielnice in portofoliile bancilor a inceput sa se majoreze de la inceputul anului, procesul fiind accelerat si de deprecierea rapida a leului si scumpirea euro ce a pus multi clienti ai bancilor in situatia de a nu-si mai putea achita ratele.

In ianuarie, ponderea acestor credite in total portofoliu era de 0,48% si a urcat pana la 0,63% in februarie, 0,66% in martie, 0,85% in aprilie si 0,97% in mai.

In luna iunie a depasit nivelul de 1%, ajungand la 1,03%, iar analistii consultati recent de Wall-Street sustin ca, in continuare, vom vedea o majorare a creditelor neperformante, pana la un maxim ce am putea sa il vedem in prima parte a lui 2010.

Creditele neperformante ar putea ajunge sa reprezinte 15-20% din portofoliile de imprumuturi acordate de banci, la mijlocul anului 2010, pe fondul unei deteriorari continue a activelor bancare din Europa de Est, potrivit unui raport realizat de analistii Deutsche Bank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri