"Proiectul presupune acordarea unui imprumut negarantat pe 7 ani, de 50 milioane euro, catre Banca Transilvania, pentru creditarea microintreprinderilor si firmelor mici care furnizeaza servicii medicale", se precizeaza in anuntul IFC.

Banca ofera servicii bancare specializate pentru clientii din domeniul sanatatii, prin "Divizia pentru Medici".

Propunerea de acordarea a creditului urmeaza sa fie analizata si aprobata de boardul IFC, cel mai probabil la finalul lunii septembrie a acestui an, informeaza NewsIn.

Banca Transilvania a mai semnat, spre finalul anului trecut, un acord de imprumut cu IFC, in valoare de 102,5 milioane euro, din care institutia internationala a alocat 30 milioane euro pentru extinderea finantarii gospodariilor si a intreprinderilor mici si mijlocii din Romania.

Facilitatea de creditare a inclus si un imprumut sindicalizat de 72,5 milioane euro.

In prima jumatate a acestui an, Banca Transilvania (TLV) a obtinut un profit net de 11,07 milioane lei, in scadere de zece ori fata de cel realizat in aceeasi perioada a anului trecut.

In structura actionariatului bancii, 61,2% este capital romanesc, iar restul este strain. Unul dintre actionarii principali ai Bancii Transilvania este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).