Rezultatul ATE s-a imbunatatit semnificativ in trimestrul al doilea, in conditiile in care, pentru primul trimestru al acestui an, grupul ATEbank afisase o pierdere neta pentru afacerile din Romania de 1,2 milioane euro, informeaza NewsIn.

Afacerile din Romania ale ATEbank au contribuit la profitul operational al grupului cu 7,9 milioane euro in primul semestru, in crestere cu aproape 65% fata de nivelul din prima jumatate a lui 2008, mai arata raportul.

Activele grupului in Romania se situau la finalul primului semestru la 264 milioane euro, fata de 218 milioane euro la 30 iunie 2008.

La nivel de grup, ATEbank a raportat un profit net semestrial de 71,3 milioane euro, in crestere cu 1,8%.

Grupul ATEbank avea o participatie directa si indirecta de 74% din capitalul social al ATEbank Romania, restul de aproape 26% din actiuni fiind detinute de IFC (15%), Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti UCECOM (7,36%) si alti participanti minoritari. La jumatatea anului trecut, participatia grupului grecesc era de 87%.

Conform planului de afaceri al bancii pe 2009, ATEbank Romania estimeaza ca isi va creste profitul brut cu 191% in acest an fata de 2008, pana
la 12 milioane lei, in conditiile unor venituri in crestere cu 16,5% si cheltuieli mai mari cu 10%.

La finalul lui mai, directorul general al bancii, Sergiu-Ioan Manea, declara pentru NewsIn ca ATEbank Romania a inregistrat, in primul trimestru din 2009, o pierdere neta de 21 milioane lei, potrivit standardelor de contabilitate romanesti, dar estima ca va reintra pe profit pana la finalul lui iunie.