Veniturile Groupama din Romania au scazut in S1 cu 11,9%

Grupul francez de asigurari Groupama a inregistrat in primul semestru o scadere cu 11,9% a veniturilor din Romania, la 104 milioane euro, mai ales pe fondul reducerii puternice a afacerilor pe segmentul de asiguari de viata si sanatate, conform datelor prezentate intr-un raport al Groupama.
Groupama controleaza in Romania companiile Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia si a anuntat ca a primit avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pentru fuziunea Asiban si BT Asigurari, astfel ca, la sfarsitul lunii septembrie, va opera pe piata cu brandul Groupama Asigurari, potrivit NewsIn.

Veniturile Grpoupama in Romania pe segmentul de asigurari de proprietate si accident au scazut cu 7,9% in primul semestru, in timp ce veniturile de pe segmentul de asigurari de viata si sanatate au scazut cu 38,6%. Pe segmentul asigurarilor auto, incasarile s-au redus cu 3%, in conditiile in care vanzarile de masini noi de pe piata romaneasca s-au injumatatit in primu semestru, precizeaza Groupama.

Potrivit proiectului de fuziune, publicat in iunie in Monitorul Oficial, BT Asigurari va absorbi Asiban, iar capitalul societatii absorbante va creste de 3,5 ori, la 1,042 miliarde lei. Ca rezultat al fuziunii, societatea absorbita (Asiban) se va dizolva fara lichidare si totalitatea patrimoniului sau va fi transmis catre BT Asigurari, in calitate de societate absorbanta. Noua entitate isi va schimba numele in Groupama Asigurari.

Dupa fuziune, Groupama SA va controla 99,99997% din capitalul noii societati, iar Groupama Investissements SAS va detine restul de actiuni.
Cele trei companii controlate de Groupama in Romania - Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia - au inregistrat anul trecut prime brute subscrise de peste 1 miliard lei (272,5 milioane euro), in crestere cu 17,8% fata de anul anterior.

Groupama a platit actionarilor 350 milioane euro pentru al treilea asigurator de pe piata romaneasca, Asiban, dupa ce preluase, anterior, BT Asigurari de la fostul proprietar, Banca Transilvania, pentru circa 100 milioane euro. Anul trecut, Groupama s-a inteles cu banca ungara OTP pentru preluarea diviziei OTP Garancia, in tranzactie fiind incluse si subsidiarele acesteia din Bulgaria, Romania si Slovacia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri