Profitul dupa impozitare obtinut de Bank of Cyprus din afacerile in Romania a ajuns la 5 milioane euro in primul semestru al acestui an, in crestere de 3,8 ori comparativ cu primele sase luni din 2008, scrie NewsIn.
In primul semestru al anului trecut, profitul net al bancii a fost de 1,3 milioane euro. In primele trei luni din 2009, profitul net al Bank of Cyprus din afacerile din Romania a ajuns la 2 milioane euro.

De asemenea, volumul creditelor acordate de Bank of Cyprus in Romania a crescut cu 38% in intervalul iunie 2008-iunie 2009, pana la 567 milioane euro la jumatatea acestui an, arata datele prezentate luni de banca-mama. Portofoliul de credite acordate prin subsidara bancara din Romania a Bank of Cyprus a crescut cu 2,5% in intervalul aprilie-iunie 2009, de la 553 milioane euro dupa primele trei luni ale acestui an.

Totodata, portofoliul depozitelor a crescut cu 16,25% in intervalul aprilie-iunie 2009, pana la 93 milioane euro la jumatatea acestui an, de la 80 milioane euro la finalul primului trimestru din acest an.

Raportul mai arata ca reteaua Bank of Cyprus in Romania numara 10 unitati la jumatatea anului. La 31 martie 2009, reteaua Bank of Cyprus in Romania ajunsese la 11 unitati, iar grupul anunta ca vrea sa deschida inca 3 unitati in trimestrul al doilea din acest an.

Bank of Cyprus a intrat pe piata din Romania in martie 2007 pe sectorul institutiilor de leasing, iar in iulie 2007 a inceput operatiunile bancare, printr-o afacere cu statut de sucursala a unei banci din alt stat al UE, vizand in primul rand sectorul de corporate banking.

Principalele piete pentru grupul bancar sunt Grecia si Cipru, insa acesta mai este prezent si in Marea Britanie, Australia, Rusia si Ucraina.
In primul semestru, grupul Bank of Cyprus a obtinut un profit net de 148 milioane euro, in scadere cu 39% fata de perioada similara a anului trecut.

Totodata, activele grupului au ajuns la 37,4 miliarde euro la jumatatea acestui an, cu 18% peste nivelul de la finalul lui iunie 2008.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri