Rezervele valutare internationale ale Romaniei, administrate de Banca Nationala a Romaniei, au crescut in luna august a acestui an cu 417 milioane euro, mai exact cu 1,52% fata de luna precedenta, ajungand la un nou varf istoric, de 27,743 miliarde euro.


Cresterea rezervelor internationale a venit pe fondul unor intrari de 2,4 miliarde euro ce au venit din modificarea structurii rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, cresterea cotei aferente Romaniei prin alocarea generala de DST efectuată de Fondul Monetar International, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene si venituri din administrarea rezervelor internationale.

Pe de alta parte, din contul rezervelor au fost inregistrate in luna august si iesiri in suma de 1,983 miliarde euro, reprezentand modificarea nivelului rezervelor minime in valuta ca urmare a deciziei de reducere a ratei rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in valuta la nivelul de 30 la suta de la 35 la suta incepand cu perioada de aplicare 24 august-23 septembrie 2009, precum si plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat.

Rezerva de aur a Romaniei s-a mentinut la 103,7 tone, iar valoarea acesteia s-a situat la 2,207 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 august 2009 au fost de 29,95 miliarde euro, cu 410 milioane euro mai ridicate fata de luna iulie cand se situau la 29,54 milioane euro.

Platile scadente in luna septembrie 2009 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 100 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri