Secretarul de stat din ministerul pentru IMM-uri, Maria Parcalabescu, a afirmat in fata senatorilor ca in programul Prima Casa au fost semnate 753 de contracte de finantare, Senatul urmand sa dea votul asupra OUG privind acest program pe 7 septembrie.

In cadrul dezbaterilor asupra Ordonantei de Urgenta care a initiat programul "Prima Casa", senatorul PSD, Daea Petre, l-a intrebat pe reprezentantul Guvernului, secretarul de stat din ministerul IMM-urilor Maria Parcalabescu care sunt rezultatele programului dupa 3 luni de la lansare.

"Are deja 90 de zile de viata implinite maine( joi, n.r.), cate dosare, cate case, cati beneficiari avem dupa acest timp?", a intrebat Daea.

"As putea spune ca numai dupa 3 luni proiectul s-a dovedit a fi un succes pentru ca avem 1.756 de cereri aprobate, in valoare totala de 75.615.000 (fara sa mentioneze moneda, n.r.) si sunt 753 de contracte semnate deja de finantare", a raspuns Parcalabescu, citat de NewsIn.

De asemenea, ea a mai precizat ca sunt pana acum "68 de promisiuni de garantare, ceea ce inseamna ca avem 68 de dosare deja pentru constructii viitoare".

Senatorii au adoptat un amendament propus de senatorii Cseke Attila (UDMR), Toni Grebla (PSD) si Iulian Urban (PDL) prin care se solicita ca cei care beneficiaza de programul Prima Casa sa nu detina vreo proprietate o locuinta "dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante", fata de forma initiala in care se cerea ca beneficiarii sa nu detina in proprietate o locuinta " la data intrarii in vigoare" a actului normativ. Votul final asupra proiectului de lege se va da pe 7 septembrie.

Premierul Emil Boc a anuntat, pe 28 august, ca zilnic se depun peste 100 de cereri pentru programul "Prima Casa", fiind stranse 1.503 cereri, dintre care 1.263 solutionate, si ca se cauta solutii pentru grabirea procedurilor de aprobare a solicitarilor si incurajarea constructiei de la zero a caselor.

Premierul Emil Boc s-a intalnit atunci cu Aurel Saramet, presedintele Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, pentru a discuta stadiul in care se afla programul "Prima Casa" si posibilitatile de eficientizare a derularii acestuia.

Pana acum, au fost 1.503 cereri depuse dintre care au fost solutionate 1.263, a afirmat Boc precizand ca discutia cu Saramet s-a axat pe durata procedurilor de aprobare a creditului. "Sunt proceduri care presupun schimbul de documente intre Fond si banca, intre banca si Fond. Sunt opt zile care se pierd doar cu curieratul intre Fond si banca la care se mai adauga si procedurile de la banca. Am promisiunea domnului presedinte ca termenul de analiza se va scurta cu cel putin cinci zile si ca oamenii trebuie sa stie ca lucrurile se vor rezolva", a declarat Boc la finalul intalnirii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
"Prima Casa" devine "O casa, o familie". Ce se schimba la program