Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a solutionat peste 1.200 de dosare pentru Prima Casa pana la sfarsitul lunii august dintr-un total de aproximativ 1.700 de solicitari de garantare, potrivit unui comunicat al Fondului. Diferenta o reprezinta dosare aflate in analiza sau care necesita completarea documentatiei.
Valoarea solicitarilor de garantare primite de fond depaseste 67,12 milioane euro, iar media garantiilor se situeaza in jurul valorii de 42.000 euro. De asemenea, ritmul de sosire al solicitarilor de garantare se situeaza la aproximativ 150 dosare pe zi, mai explica fondul.

Topul pe judete, in functie de numarul de solicitari primite, situeaza pe primele trei locuri Municipiul Bucuresti, Judetul Cluj si Judetul Constanta.

In functie de banci, BRD este banca de la care au fost primite cele mai multe solicitari de garantare, fiind urmata de BCR si Banca Transilvania.

Dupa prima etapa de derulare a programului Prima Casa, Fondul de Garantare a Creditelor recomanda beneficiarilor creditelor sa-si negocieze in antecontractele de vanzare – cumparare un termen de cel putin 60 de zile pana la finalizarea tranzactiei.

Programul guvernamental Prima Casa a inceput extrem de rapid, dar nici statul si nici bancile nu s-au grabit sa isi informeze clientii cat mai bine despre cum pot obtine un credit prin acest program si care sunt pasii ce trebuie parcursi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri