Valoarea solicitarilor de garantare primite de fond depaseste 67,12 milioane euro, iar media garantiilor se situeaza in jurul valorii de 42.000 euro. De asemenea, ritmul de sosire al solicitarilor de garantare se situeaza la aproximativ 150 dosare pe zi, mai explica fondul.

Topul pe judete, in functie de numarul de solicitari primite, situeaza pe primele trei locuri Municipiul Bucuresti, Judetul Cluj si Judetul Constanta.

In functie de banci, BRD este banca de la care au fost primite cele mai multe solicitari de garantare, fiind urmata de BCR si Banca Transilvania.

Dupa prima etapa de derulare a programului Prima Casa, Fondul de Garantare a Creditelor recomanda beneficiarilor creditelor sa-si negocieze in antecontractele de vanzare – cumparare un termen de cel putin 60 de zile pana la finalizarea tranzactiei.

Programul guvernamental Prima Casa a inceput extrem de rapid, dar nici statul si nici bancile nu s-au grabit sa isi informeze clientii cat mai bine despre cum pot obtine un credit prin acest program si care sunt pasii ce trebuie parcursi.