Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat sanctionarea brokerului de asigurare – reasigurare Eli Asigurari cu interzicerea temporara a activitatii.

CSA a constatat faptului ca societatea nu a depus la mai multi asiguratori primele de asigurare pe care le-a incasat din vanzarea, in numele acestora, a politelor de asigurare.

In acest context, institutia atrage atentia cu privire la faptul ca intermediarii de asigurari au obligatia legala de a depune la asiguratori sumele incasate cu titlu de prime de asigurare.

„Avand in vedere faptul ca nerespectarea acestei obligatii constituie contraventie, sanctiunile putand ajunge chiar pana la retragerea autorizatiei de functionare, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor va acorda o atentie deosebita procesului de decontare a primelor de catre intermediari catre asiguratori”, se arata in comunicatul institutiei de reglementare.

Piata asigurarior generale a crescut cu 7,58% in primul semestru, in termeni nominali, iar segmentul asigurarilor de viata a scazut cu 2,7%, spunea recent presedintele CSA, Angela Toncescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta