Capitalul social al PAID ar putea fi de aproximativ 7,75 milioane euro, suma cu care s-au angajat sa participe la capitalul Pool-ului cei 15 asiguratori interesati sa incheie asigurari obligatorii de locuinte.
Potrivit normelor actuale ale CSA, capitalul social al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) urma sa fie de cel putin 12 milioane euro, relateaza NewsIn.

"Este foarte probabil ca valoarea capitalului social sa fie mai mic, in conditiile in care nu se vor strange cel putin 12 milioane euro", au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) ar putea fi nevoita, in conditiile in care suma totala cu care contribuie companiile este mai mica decat 12 milioane euro, sa aprobe un capital social sub cel minim prevazut initial.

Din cei 15 asiguratori care vor participa la PAID, doar patru companii - Astra Asigurari, Groupama Romania, Uniqa Asigurari si Clal Romania - vor avea participatia maxima admisa de legislatie, de 15% din capitalul social, respectiv 1,25 milioane euro.

Ceilalti 11 asiguratori - Generali Asigurari, Ardaf, Fata Asigurari, Grawe Romania, Credit Europe Asigurari, Certasig, Carpatica Asig, Garanta, City Insurance, ABC Asigurari si Forte Asigurari (fosta Irasig) - ar urma sa contribuie fiecare cu cate 250.000 euro.

Grupul de initiativa pentru infiintarea PAID a propus ca asiguratorii care vor sa incheie asigurari obligatorii de locuinte sa participe la capitalul social al PAID cu cel putin 250.000 euro.

"Pana in prezent au primit autorizatie ca sa incheie polite de asigurari obligatorii de locuinte patru sau cinci asiguratori, restul urmand sa fie avizati saptamana viitoare", a mentionat sursa avizata.

Joi, surse din piata declarau, pentru NewsIn, ca firmele Omniasig, Asirom si BCR Asigurari, toate controlate de Vienna Insurance Group (VIG), nu au depus dosarul pentru a participa la PAID, nemaifiind interesate sa incheie asigurari obligatorii de locuinte. Cauza principala ar fi nemultumirile legate de forma actuala a legislatiei privind asigurarile obligatorii de locuinte.

Asiguratorii care au anuntat ca vor sa participe la PAID trebuiau sa depuna, pana in septembrie, acte care sa ateste Comisiei de
Supraveghere a Asigurarilor (CSA) ca pot desfasura o astfel de activitate din punct de vedere legal."In conditiile in care VIG urma sa participe cu 15% din capitalul social, reprezentand circa 1,5 milioane euro, vor avea loc unele schimbari in ce priveste capitalul social", preciza o sursa avizata.

Grupul de initiativa isi propusese sa infiinteze PAID in perioada 10-15 septembrie, iar pana la sfarsitul lunii septembrie urma sa fie varsat capitalul social de catre asiguratorii care vor sa incheie asigurari obligatorii de locuinte.

Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri