In urma discutiilor tehnice purtate luni, MFP va lua decizia finala privind alegerea lead-managerilor care vor administra emisiunea de eurobonduri, au mai precizat sursele citate de NewsIn.

Potrivit declaratiilor facute recent de secretarul de stat Bogdan Dragoi, Finantele vor selecta 2 sau 3 banci din cele 10 institutii financiare de pe lista scurta a MFP: Barclays Capital, Citibank N.A., Credit Suisse, Deutsche Bank AG, EFG Eurobank Ergasias SA si Bancpost SA, Erste Bank si Banca Comerciala Romana SA, HSBC Group, ING, Societe Generale, Unicredit.

Finantele planuiesc, posibil pana la finalul acestui an, o emisiune de eurobonduri cu un volum cuprins intre 500 milioane si 1,5 miliarde euro, cu o maturitate cuprinsa intre 5 si 7 ani.

Dragoi a explicat ca, la jumatatea lunii septembrie, autoritatile impreuna cu bancile selectate vor putea demara road-show-uri, intalniri de promovare pe plan international a emisiunii de euroobligatiuni.

"Spre finalul lunii septembrie si in octombrie vom incepe sa monitorizam permanent conditiile si putem iesi oricand in piata, in functie de evolutia acestora", a mai spus Dragoi.