Dintre dosarele pentru programul Prima Casa ce ajung la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri aproape un sfert, mai exact 24% sunt incomplete, a explicat, pentru Wall-Street, Aurel Saramet, presedintele fondului.

Romanii s-au grabit sa isi depuna dosarele pentru programul Prima Casa la banci, dar acestea au ajuns intr-o forma incompleta la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, iar institutia este nevoita sa le transmita inapoi institutiilor de credit.

"Astfel, 24% dintre dosarele pe care le-am primit pentru Prima Casa sunt incomplete, insa mai exista multe altele in care se gasesc contradictii semnificative in documente", a declarat Aurel Saramet (foto), presedintele FNGCIMM.

Potentialii beneficiari depun dosarul in banca desi nu stiu exact care sunt pasii pe care ii parcurge un dosar Prima Casa. Ulterior banca solicita evaluarea imobilului si abia dupa ce aproba situatia financiara a clientului transmite dosarul catre fond.

"Exista numeroase contradictii in dosarele complete pentru Prima Casa. Intr-un act se specifica ca baia este intr-un loc, iar in alt document are alta localziare sau se specifica doua suprafete diferite pentru o singura locuinta, iar noi trebuie sa stam sa le confruntam", a adaugat Saramet.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a solutionat peste 1.200 de dosare pentru Prima Casa pana la sfarsitul lunii august dintr-un total de aproximativ 1.700 de solicitari de garantare, potrivit unui comunicat al Fondului. Diferenta o reprezinta dosare aflate in analiza sau care necesita completarea documentatiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Guvernul ar putea suplimenta plafonul garantiilor pentru Prima Casa