Masurile de sprijin ce pot fi acordate sunt aplicate in functie de politica de risc a fiecarei banci, in concordanta cu prevederile normelor interne si procedurilor proprii de creditare, de politica grupului bancar si de situatia lichiditatii fiecarei institutii de credit in parte.

De asemenea, bancile analizeaza foarte atent si situatia economica curenta a fiecarei companii pentru care considera ca are nevoie de o restructurare a creditului.

Consiliul de administratie al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si reprezentantii unor asociatii patronale din Romania s-au intalnit recent pentru a analiza propunerile privind amanarea la plata cu 12 luni a ratelor de capital aferente creditelor neperformante, acordate IMM-urilor.

In urma discutiilor a rezultat ca sistemul bancar dispune de cai si metode de refinantare, rescadentare, reesalonare si amanare la plata a creditelor acordate acestora, dar ca ele nu sunt suficient de bine cunoscute de companii.

La intalnirea de lucru au participat membri ai consiliului de administratie al ARB si reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (membru ACPR), Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, UNIMPRESA Romania, Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (membru ACPR), Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (membru ACPR), Uniunii Generale a Industriasilor din Romania –UGIR 1903 si ai Federatiei Patronale din Industria Usoara (FEPAIUS).