"Estimam ca vom vinde circa 6.000 de polite in primul an din momentul lansarii produsului si vom inregistra prime brute subscrise de aproximativ 2 milioane euro", a afirmat Gabriela Nistor, directorul executiv de retail banking al Bancii Transilvania (BT), adaugand ca 75% din vanzari ar putea fi pentru produsul Standard, restul de 25% pentru pachetul Premium.

Produsul, denumit Planul de Economisire si Protectie, este disponibil in lei, in doua variante Basic si Premium si se distribuie prin reteaua de peste 500 de unitati a Bancii Transilvania. Durata contractului este de maxim 20 de ani, pentru persoane cu varsta intre 18 si 50 de ani.

Pachetul se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si celor juridice.

"Avem un portofoliu de clienti in crestere, peste 1,3 milioane de persoane lucreaza cu noi si suntem puternici pe partea de retail", a declarat directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers.

De asemenea, in perioada proiectului pilot, s-a putut observa un interes pentru acest pachet din partea oamenilor cu profesii liberale, a celor cu venituri medii (750 de lei sau 1.500 de lei pe luna), dar si a celor care au cunostinte minime in domeniul financiar, a mentionat Nistor.

Clientii pun deoparte o suma de bani, periodic, partea investitionala fiind administrata prin fondurile mutuale BT Obligatiuni si BT Clasic ale companiei BT Asset Management, membra a grupului financiar Banca Transilvania.

"Daca clientul este tanar, circa 90% din prima anuala merge catre economisire, in conditiile in care costul asigurarii este mai mic", a mai explicat directorul general adjunct al Aegon Asigurari de Viata, Alin Tudor Baiescu.

Acest produs permite transferul banilor intre fondurile de investitii, in functie de optiunea clientilor. In cazul in care pe durata contractului au avut loc evenimente nefericite in viata acestora, deponentul sau familia sa vor primi o suma de bani.

In cazul pachetului Basic, prima anuala este de 840 de lei, suma asigurata pentru deces din accident sau boala fiind de 10.000 lei. Cat despre categoria asigurarilor suplimentare de protectie, in cadrul acestui pachet, prima anuala este de 120 de lei, suma asigurata deces din accident sau boala fiind fiind de 20.000 de lei, iar indemnizatia de spitalizare in caz de accident sau pentru concediu medical post-spitalizare, de 30 de lei pe zi.

Pentru Pachetul Premium, prima anuala este de 1.500 de lei, suma asigurata pentru deces sau boala fiind de 20.000 de lei. Referitor la asigurarile suplimentare de protectie, prima anuala este de 240 de lei, iar indemnizatia de spitalizare in caz de accident sau pentru concediu medical post-spitalizare este de 60 lei pe zi, conform informatiilor celor doua companii.

In luna iunie a acestui an, Aegon a cumparat de la BT participatia de 50% pe care o detinea, la randul ei, in cadrul companiei si a devenit actionar unic. In Romania, grupul Aegon are doua linii de afaceri constand in pensii private si asigurari de viata.