Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras 1,7 miliarde lei (circa 400 milioane euro) de la sapte banci, scadenta titlurilor emise de banca centrala fiind pe 14 septembrie, iar dobanda anuala de 8,5%, egala cu cea de politica monetara, a declarat un dealer bancar.

"Suma de 1,7 miliarde lei atrasa de BNR prin operatiuni de tip reverse repo reprezinta 97,82% din suma oferita de cele sapte banci participante la licitatie. Titlurile emise de BNR vor avea scadenta pe 14 septembrie, cand are loc si scadenta operatiunii de tip repo, din 7 septembrie, cand banca centrala injectase in piata 8,381 miliarde lei", a declarat, citat de NewsIn, un dealer bancar.

Dobanzile interbancare la depozitele overnight scazusera dimineata sub 8,50% pe an, iar dupa licitatie au revenit in apropierea nivelului dobanzii cheie, a mai spus dealerul.

Ultima operatiune de tip reverse repo efectuata de BNR a avut loc pe 3 august, cand banca centrala a atras 485,6 milioane lei de la banci, scadenta titlurilor fiind pe 10 august.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de joi, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,19% pe an, identic cu cel din sedinta anterioara, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda s-a mentinut la 8,69% pe an.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
ROBOR la 3 luni: cum a evoluat indicele astazi