Banca Nationala a Romaniei va putea vinde pe piata interbancara obligatiuni emise de bancile straine daca acestea sunt listate la Bursa si inregistrate la Depozitarului Central, potrivit ultimului aviz al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, arbitrul pietei de capital.
In avizul publicat de CNVM se explica faptul ca "prevederile se aplica in situatia in care reglementarile BNR incidente stabilesc utilizarea obligatiunilor ca active eligibile pentru operatiunile de politica monetara si pentru facilitatile de creditare ale bancii centrale".

Totusi, entitatile care cumpara aceste obligatiuni de la banca nationala trebuie sa fie inregistrate ca intermediari in registrul CNVM si sa poata executa ordinele in numele clientilor si/sau pe cont propriu. Intermediarii mai trebuie sa intocmeasca si sa transmita catre arbitrul pietei de capital si rapoartele privind tranzactiile de cumparare de asemenea obligatiuni de pe piata interbancara, care sa contina si confirmarea ca BNR este contrapartea tranzactiilor.

La Bursa de Valori Bucuresti sunt listate emisiunile de obligatiuni a 3 banci straine, printre care Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Banca Europeana de Investitii si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri