Pe segmentul asigurarilor auto atat politele RCA, cat si cele Casco au inregistrat cresteri semnificative in ce priveste valoarea daunelor platite, potrivit comunicatului companiei.

Astfel, valoarea daunelor pe segmentul Casco a crescut cu 52,61% , iar pe RCA cu 54,82%, in comparatie cu primele sase luni ale anului trecut.

In ceea ce priveste asigurarile de asistenta turistica (asigurarile de calatorie) valoarea daunelor platite a crescut cu 47%, iar volumul primelor brute subscrise inregistrate a fost de 1,63 milioane de lei, cu 18% mai mic decat in primul semestru din 2008.

In cazul asigurarilor de tip Property (asigurari de incendiu si calamitati naturale), Omniasig a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 78,53 milioane de lei, cu 3,76% mai putin decat in perioada similara a anului anterior.

La aceasta data, 81% din portofoliul companiei este ocupat de asigurarile auto. Asiguratorul a inregistrat o crestere de 1% a afacerilor din asigurari Casco fata de primul semestru al anului trecut, pana la 323,76 milioane de lei. Pe segmentul RCA, valoarea primelor brute subscrise a fost de 159,89 milioane lei, cu 0,12% mai putin, potrivit aceluiasi comunicat.

Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila generala, primele brute subscrise au crescut cu 16,43%, pana la 8,64 milioane de lei. Omniasig a avut o crestere importanta a afacerilor de 68,60% si pe segmentul asigurarilor de mijloace de transport aeriene, ajungand la prime brute subscrise de 3,62 milioane de lei.

Totodata, si asigurarile de bunuri in tranzit (cargo) au crescut in aceasta perioada, cu 33%, pana la 5,87 milioane lei.

In total, societatea de asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 595,95 milioane de lei (141 mil. de euro), in primele 6 luni din 2009, in scadere cu 3% fata de cele din prima parte a anului trecut, potrivit standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group. In prezent, Omniasig este al doilea jucator de pe piata romaneasca de asigurari.