Studiul online desfasurat de Aviva Romania releva cat de important este pentru un parinte viitorul profesional al copilului la nivel declarativ, dar ca in realitate putini sunt cei care se gandesc la sursele de finantare care sa le asigure copiilor un start reusit in viata si sa ii sprijine in alegerea carierei dorite.

Peste 80% dintre respondenti au declarat ca in perioada studiilor au fost nevoiti fie sa munceasca (49,32%), fie sa invete mai mult pentru a obtine o bursa de studii (22,43%), fie sa contracteze imprumuturi pe care le-au rambursat mai tarziu (8,56%), totusi putini sunt cei care fac ceva spre a-i asigura copilului o suma de bani pentru studii.

Cu toate acestea, mai putin de jumatate din respondenti si-au pus cu adevarat problema accesibilitatii studiilor copilului din punct de vedere financiar.

Potrivit studiului Aviva, 66% dintre romani sunt interesati de viitorul profesional al copilului, iar 74% considera ca pot influenta alegerea carierei intr-o masura mai mare sau mai mica.“Nu am ales intamplator perioada de desfasurare a studiului - inceputul lunii septembrie - ci am intentionat ca alegand un astfel de moment - inceputul scolii - sa le putem atrage atentia parintilor ca este timpul sa fie interesati de viitorul copiilor si altfel decat la nivel declarativ”, a declarat Shah Rouf, CEO Aviva Romania.

Suma de bani pe care copilul ar trebui sa o aiba la dispozitie variaza de la 1000 euro la peste 5000 euro, majoritatea considerand ca 3000 euro/an ar fi o suma rezonabila pentru sustinerea studiilor.

„In Tarile din Europa Centrala si de Est planurile pentru copii sunt cel mai bine vandute produse din portofoliul asiguratorilor, pentru ca majoritatea oamenilor au inteles modul de functionare al acestor produse si recunosc importanta asigurarii impotriva „neprevazutului” si a intamplarilor nedorite care il pot impiedica pe copil sa isi continue visul si sa ajunga ceea ce isi doreste.” a continuat Shah Rouf.

Sondajul online a fost realizat pe un esantion de 1000 de persoane din toata tara.