BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group impreuna cu BCR au lansat asigurarea de viata index linked BCR Garant, dedicata exclusiv persoanelor fizice, cu maturitate la 7 ani, care ofera la scadenta contractului un randament minim garantat de 84% pentru investitia in lei sau de 45% pentru cea in euro.
Produsul BCR Garant poate fi contractat in lei sau in euro, prima de asigurare este unica, iar sumele minime ce pot fi investite sunt de 9.000 lei sau de 2.250 euro. Anualizat, randamentul garantat de BCR pentru aceasta investitie este de 9,1% pentru lei si de 5,45% pentru euro.

"BCR Garant este un produs de investitii, care imbina siguranta investitiei, cu un randandament minim garantat si cu avantajul unei asigurari de viata. Noutatea adusa de acest produs este data de rezultatul final, datorat modului de combinare a unor produse deja existente in piata - obligatiuni, asigurare de viata, derivate financiare", a declarat, Sorin Mititelu (foto), directorul executiv al directiei de dezvoltare afaceri si produse retail din cadrul BCR.

Performanta investitiei realizate prin programele index linked BCR Garant este in stransa legatura cu trei indici ponderati egal: Dow Jones EURO STOXX 50, Nikkei 225 si Eurozone HICP ex Tobacco.

"Subscrierile au inceput deja si in doar cateva zile s-au inregistrat valori semnificative ale vanzarilor, atat pe moneda euro cat si pe lei", a declarat Florina Vizinteanu, directorul general al BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group.

Produsul nou lansat se vinde in perioasa 1 septembrie - 30 noiembrie 2009, iar plafonul total pe care il va admite banca pentru aceste investitii este de 20 milioane lei plus 2,5 milioane euro. Pana in acest moment s-a subscris 11,49% din plafonul aferent investitiei in lei si 78,57% din plafonul pe euro. Cele mai mari prime subscrise pana in acest moment de un client sunt de 500.000 de lei si de 345.570 de euro.

BCR si BCR Asigurari de Viata estimeaza ca vor atrage aproximativ 400 - 500 de clienti pentru acest produs si nu exclud posibilitatea de a lansa unul similar pe viitor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri