Dobanzile la depozitele constiuite la banci se mai pot reduce si in perioada urmatoare, tinand cont ca dobanda de politica monetara stabilita de Banca Nationala a Romaniei ar putea sa mai scada, estimeaza Sorin Mititelu, directorul executiv al directiei de dezvoltare afaceri si produse retail din cadrul BCR.
Dobanda de politica monetara este stabilita, in prezent, de banca nationala la 8,5% pe an, iar media dobanzilor platite de BCR la depozitele la termen este de 9,2% pe an la lei. Din punct de vedere teoretic, dobanzile pasive (n.r. - cele platite de banci la depozite) trebuie sa se afle sub nivelul dobanzii de politica monetara stabilita de banca centrala.

Pe de alta parte, la credite situatia este putin mai dificila, Sorin Mititelu precizand ca exista posibiliateta sa vedem noi reduceri ale dobanzilor la credite, insa doar pentru anumite tipuri de imprumuturi si doar la creditele noi.

BCR a restructurat, pana in prezent, aproximativ 2.500 de credite ale persoanelor fizice care au inregistrat intarzieri de plata, circa 70% dintre acestea fiind imprumuturi ipotecare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri