Coface Romania a inregistrat un profit net de 243.000 lei in primele opt luni din acest an, in scadere cu 86% fata de cel realizat in perioada similara din 2008, pe fondul unor pierderi semnificative generate de linia de business de asigurari de credit, a explicat Cristian Ionescu, directorul general al companiei.
Afacerile aferente asigurarilor de credit ale sucursalei locale a Coface s-au ridicat la aproximativ 8,5 milioane lei in perioada ianuarie - august 2009, in crestere cu 53% fata de intervalul similar din 2008, din care 7,5 milioane lei reprezinta prime brute subscrise la segmentul de asigurari de credit.

Sectorul asigurarilor de credit a adus pierderi de 2,96 milioane lei in primele 8 luni din 2009 din cauza unei cresteri a daunelor platite. In primele opt luni din 2008,Coface Romania inregistras pe acelasi segment de activitate pierderi de 134.000 lei, rezultate din consituirea unor rezerve tehnice.

Totusi, pe segmentul serviciilor, Coface Romania a raportat un profit de 3,19 milioane lei in primele 8 luni din 2009, in crestere cu 68% fata de perioada similara din 2008, acoperind astfel si pierderile din asigurari.

Veniturile totale ale companiei in perioada analizata au ajuns la aproape 20 milioane lei, cu 53,7% mai ridicate comparativ cu cele din intervalul similar din 2008, iar Coface spera ca acestea sa ajunga la 30 milioane lei, la sfarsitul lui 2009.

Coface Romania are 60 de clienti pe segmentul asigurarilor de credit si aproximativ 300 pe linia de business de recuperare de creante, printre care se afla si 12 jucatori mari din sistemul bancar romanesc.

Totusi, cele 12 banci pe care Coface le are in portofoliul sau de clientiau solicat companiei sa recupereze creante in valoare de 116 milioane euro (487 milioane lei) pana la finalul lunii august, in conditiile in care anul trecut, in acelasi interval, solicitau recuperarea a doar 51 milioane euro, a mai explicat seful Coface Romania, Cristian Ionescu (foto).

Astfel, volumul restantelor pentru cazurile primite de la banci in intervalul ianuarie-august a crescut cu 127% fata de acelasi interval din 2008.

Din aceste 116 milioane euro, Coface Romania a recuperat 32 milioane euro, ajungand la o rata medie de recuperare de 29%, aproximativ la acelasi nivel ca anul trecut, cand s-au recuperat 15 milioane de euro.

Coface Romania este al doilea mare jucator pe piata recuperarilor de creante, cu o cota de piata de aproximativ 16%, dupa EOS KSI Romania care controleaza mai mult de jumatate din acest sector.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri