Ministerul Finantelor Publice a plasat obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 3 ani, in valoare totala de 983,17 milioane lei (aproximativ 231 milioane euro), la un randament mediu anual de 9,99%, in scadere fata de cel acceptat la licitatia anterioara, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.
In final, Finantele au atras cu 3,5% mai mult decat si-au propus initial, mai exact 950 milioane lei, iar randamentul maxim acceptat la licitatia pentru obligatiuni cu maturitate la trei ani a fost de 10%. Bancile au depus cereri de cumparare de peste 1,9 miliarde lei (circa 450 milioane euro).

La sedinta similara din 20 august, Ministerul Finantelor a plasat obligatiuni de stat de tip benchmark, cu scadenta la trei ani, in valoare de 301,75 milioane lei (71,3 milioane euro), la un randament mediu anual de 10,24%.

In septembrie, Finantele si-au propus sa atraga 6 miliarde lei prin certificate de trezorerie cu discount la 6 si 12 luni si prin obligatiuni de tip benchmark pe 3 si 5 ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri