Raiffeisen Leasing a coborat dobanda la 7,8% pe perioada salonului Auto (SIAB), iar La BT Leasing Transilvania dobanda ajunge la doar 6,68%, cu mult mai putin decat dobanzile pentru credite auto afisate de bancile prezente la targ, care variaza intre 9,9 si 14,65%. La targul de masini SIAB, desfasurat intre 7 si 16 octombrie in Bucuresti, exista numai cateva oferte de leasing promotionale, intrucat doar cateva firme de leasing au gasit de cuviinta sa fie prezente anul acesta. HVB Leasing, Raiffeisen Leasing, Banca Transilvania Leasing si Porsche Bank & Leasing, alaturi de Pireaus si Finansbank, sunt singurii finatatori care au pavilion si standuri proprii la targ.
In cazul BT Leasing, durata finantarii ajunge la 48 de luni, garantia (avans , suma garantata) achitata la semnarea contractului fiind de 20-50%. Valoarea reziduala este de 20%, fiind si singura pentru care se platesc taxe vamale.

Autoturismele sunt asigurate in cazul mai multor riscuri in favoarea companiei de leasing. Calculul dobanzii la orice contract de leasing se face la valoarea bunului fara TVA. Contractele se incheie in lei, iar costul asigurarii este redus intre 1 octombrie si 30 noiembrie cu 15%. In cazul Raiffeisen Leasing, avansul este de minim 10%, durata contractului este de 12-60 de luni. Sunt finantate doar autoturisme incepand cu 5.000 de euro sau echipamente incepand de la 20.000 de euro. Valoarea reziduala poate fi achitata la sfarsitul cotractului de leasing sau inclusa in rate.

Porsche Leasing a venit si ea cu o oferta speciala, dobanda fiind de 7,5% pentru leasing in euro, impreuna cu o reducere a asigurarii. Porsche Bank, o institutie care acorda credite numai pentru autoturisme, ofera o dobanda de 7,75% pentru imprumuturi in euro, si 9,95% pentru cele in lei.

Finansbank are dobanzi diferite pentru autoturismele noi si second-hand. Pentru masinile noi, creditul Finansbank cu avans afiseaza dobanzi de 9,9% in lei si 11,5% pentru euro, cu un comision de gestiune 1,5%. La un avans de 15% trebuie adusi giranti, iar la un avans de minimum 25% aceasta conditie dispare.

Creditele fara avans pentru autoturisme noi au dobanda fixata la 10,9%, si comisioane ce insumeaza 2,5%, iar creditul se acorda doar in lei. Pentru creditele necesare achizitionarii masinilor uzate, Finansbank afiseaza dobanzi de 10,9% pentru lei si 12,55 pentru valuta. Comisionul ajunge la 2%.

Piraeus a folosit SIAB pentru a lansa propriul credit auto. Pentru creditul necesar cumpararii autoturismelor noi, Piraeus are dobanzi efective de 14,65% (DAE, cu tot cu comisioane), solicitandu-se girant doar in cazul unui avans de 15-24%. pentru masini second-hand, dobanda efectiva este de 18,1% si nu se solicita girant in cazul acordarii unui avans de minim 25%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri