Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a aprobat pana in prezent garantii pentru 2.853 de contracte de credit prin programul Prima Casa, a declarat premierul Emil Boc, precizand ca prezinta informatii de ultima ora de la presedintele Fondului.

"Despre Prima Casa, vreau sa stiti ca pana in momentul de fata, potrivit informatiilor oficiale pe care le am de la presedintele Fondului, au fost analizate si solutionate favorabil si transmise bancilor decizii cu contracte de garantare pentru 2.853 de beneficiari", a spus Boc, citat de NewsIn.

El a precizat ca alte 289 de documentatii sunt in lucru, iar 314 dosare au fost retrimise pentru corecturi la banci, "pentru ca aici a aparut blocajul".

In 15 septembrie, Fondul de Garantare anunta, intr-o conferinta de presa, ca a transmis bancilor decizii si contracte de garantare pentru 1.950 de beneficiari, dupa primele doua luni de la demararea programului,si ca a returnat bancilor 314 dosare incomplete sau cu erori.

"Casele vechi predomina pana in acest moment, dar 53% dintre solicitari sunt apartamente de doua camere, 26% sunt apartamente de 3 camere", a mai spus Boc.

Premierul a mentionat ca garantia medie acordata de stat este de 47.200 euro, iar pretul mediu de achizite se ridica la 53.700 euro, "deci cand ne-am orientat spre 60.000 (euro) am facut bine".

Programul guvernamental Prima Casa, demarat in iulie, presupune garantii de stat de 1 miliard de euro, prin intermediul FNGCIMM, pentru creditele ipotecare acordate de banci la cumpararea primei locuinte de catre persoanele fizice.

Cititi si Bilant la Prima Casa


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Seful Wienerberger: Fondul actual de locuinte este o bomba cu ceas