Consiliul director al BERD a aprobat un pachet de finantare in valoare de 150 milioane euro pentru trei dintre subsidiarele Raiffeisen International Bank-Holding AG, printre care si Raiffeisen Bank Romania, destinat gestionarii impactului crizei financiare internationale asupra economiilor reale din cele trei tari.

„Acordul incheiat de actionarul nostru majoritar cu BERD reflecta angajamentul pe termen lung al ambelor institutii pe piata regionala. Am considerat ca este bine sa intarim baza de capital a bancii, pentru a putea reactiona la oportunitatile si provocarile actuale pe piata romaneasca”, a declarat Steven van Groningen (foto), presedinte Raiffeisen Bank.

Astfel, subsidiarele din Romania, Ucraina si Rusia primesc 150 milioane euro de la BERD. Creditul are ca scop cresterea capitalizarii bancilor apartinand Raiffeisen International din Europa de Est si exprima angajamentul celor doua institutii financiare fata de regiune.

"Actiunile intreprinse de BERD au reprezentat un sprijin important pentru Europa Centrala si de Est. Ele au contribuit la stabilizarea regiunii si la diminuarea impactului crizei financiare. Pe langa alinierea operationala, pachetul financiar va consolida bancile noastre de pe plan local, in beneficiul economiei tarilor respective”, a declarat Herbert Stepic, presedinte Raiffeisen International.

Finantarea face parte dintr-un pachet coordonat in valoare de 1 miliard euro oferit Raiffeisen International de catre BERD, Banca Europeana de Investitii si Banca Mondiala. Cele trei institutii financiare s-au angajat sa acorde 24,5 miliarde euro sub forma de fonduri pentru sectorul bancar din regiune si credite pentru companiile afectate de criza globala.