Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat norma privind operatiunile de incasari si plati efectuate prin conturile fondului de pensii obligatorii (pilonul II), potrivit arbitrului pensiilor private.
„Principalul obiectiv urmarit de CSSPP in elaborarea noului act normativ consta in asigurarea unei evidente contabile corecte, clare, transparente si controlabile a tuturor operatiunilor banesti efectuate la nivelul unui fond prin reglementarea unei metodologii unitare de lucru. Prin urmare, au fost definite concepte si notiuni clare in materia operatiunilor de incasari si plati la nivelul fondului de pensii, pentru a se asigura astfel intelegerea lor corecta si a se evita interpretarile gresite”, se mentioneaza in comunicatul Comisiei.

Noua reglementare se refera la operatiunile privind viramentele contributiilor individuale ale participantilor la fondurile pensiilor private obligatorii, la operatiunile privind decontarea tranzactiilor cu instrumente financiare, precum si la cele privind transferul activelor participantilor intre fondurile de pensii private obligatorii.

Totodata, norma se refera si la operatiunile privind plata contravalorii activului personal net al participantului la un fond de pensii private obligatorii in caz de invaliditate, in caz de deces si in caz de deschidere a dreptului acestuia la pensie, dar si operatiunile privind stingerea obligatiilor fondului de pensii, conform aceluiasi comunicat.

Norma clarifica metodologia operatiunilor de incasari si plati efectuate prin conturile bancare ale fondului de pensii administrat privat si va fi aplicata de catre fondurile de pensii, administratorii si depozitarii existenti pe piata pensiilor administrate privat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri