Surse: Lucian Croitoru si Daniel Daianu, in pole-position pentru functia de viceguvernator

Pe ultima suta de metri inainte de alegerea noilor membri ai Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), alegeri care par sa fie mai importante decat cele prezidentiale, printre candidati se anunta noi actori. Fostul europarlamentar Daniel Daianu si Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR pe probleme de politica monetara, sunt ultimele posibile candidaturi.
In mod cert, Mugur Isarescu nu va fi inlocuit in functia de guvernator al BNR, dar, de data aceasta, in joc miza o reprezinta cele trei posturi de viceguvernatori ai bancii centrale.

In mandatul actual in Consiliul de Administratie al BNR, care se va finaliza peste cateva zile, cei trei viceguvernatori au fost Florin Georgescu, Cristian Popa si Eugen Dijmarescu. Singurul loc liber pentru functia de viceguvernator va fi cel pe care il va elibera Eugen Dijmarescu, urmand ca Florin Georgescu si Cristian Popa sa fie realesi, primul sustinut de PSD si al doilea de PDL.

Insa situatia se complica, PDL il mai sustine si pe Virgil Stoenescu pentru functia de viceguvernator, PNL reclama faptul ca au dreptul de a propune pe cineva pentru aceasta functie, mai exact pe Daniel Daianu, iar surse din piata bancara afirma pentru Wall-Street ca si Lucian Croitoru (foto), consilierul guvernatorului BNR pe probleme de politica monetara, s-ar afla pe lista.

Daniel Daianu (foto) a declarat inca din primavara ca, daca i s-ar propune o functie in Consiliul de Administratie al BNR, ar accepta, insa nici in PNL discutiile nu sunt finalizate. In interiorul PNL exista opinii diferite privind propunerea pentru postul de viceguvernator BNR, Dan Radu Rusanu, vicepresedintele partidului, declarand, potrivit NewsIn, ca aceasta este Daniel Daianu, desi liberalul Varujan Vosganian a afirmat ca partidul l-ar sustine pe actualul membru, Napoleon Pop.

Daniel Daianu a fost ministru de finante in perioada 1997 - 1998, a facut parte din Consiliul de Administratie al Bancii Comerciale Romane, iar in perioada 2007 - mijlocul lui 2009 a fost europarlamentar din partea PNL.

Cititi si articolul Cine se lupta pentru a ajunge in Consiliul de Administratie al BNR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri